Pågatåg till Blekinge redan i juni

bdpdmlaxh4kooevudfzzqI december börjar Pågatågen rulla mellan Kristianstad och Karlshamn. Men redan om en månad kommer det att gå att åka Pågatåg från Blekinge. Trafiken tjuvstartar i samband med Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg, skriver Blekinge Läns Tidning. Anledningen är bristen på boende i närheten av Sölvesborg. Fyra nätter i rad, med avgång 02.15, kommer ett Pågatåg att avgå från Sölvesborg. Den 5 och 6 juni får tåget Kristianstad som slutstation, den 7 och 8 fortsätter det hela vägen till Hässleholm. Sweden Rock har växt till en av de största festivalerna i Sverige, med cirka 33000 besökare per dag. I år uppträder bland andra Black Sabbath, Billy Idol och Alice Cooper.

2 thoughts on “Pågatåg till Blekinge redan i juni

  1. Jag läste om de extra pågatågen i sommar när jag var nere i helgen i min styga i Sölvesborg. Bra med en sån satsning! 🙂 Givetvis har jag hört om pågatåg Cr-Kh fr.o.m. december, men jag undrar: Vet du ifall det finns nåt formellt beslut på att trafiken verkligen SKA komma igång då?

    • Ja, tåglägena är beställda och inblandade parter är överens i stora drag. Vissa små detaljer återstår att lösa, men inget som kommer att stoppa trafiken den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s