Hector betalade 61 miljoner

logo06Hector Rail fick betala 61 miljoner kronor för de 13 Rc3-loken som man nyligen köpte av SJ. Det framgår av en artikel i SJ-Nytt. Det ger ett genomsnittspris på 4,7 miljoner per lok. Fem av ”treorna” kommer Hector Rail att sälja vidare. Tågab övertar fyra lok och det femte öronmärks för Benderstrafiken Bålsta-Kongsvinger. Loken kommer att få en ny typbeteckning hos Hector, som kommer att kalla dem 143. Företaget har växt rejält de senaste tio åren och äger idag 59 el- och diesellok.

5 thoughts on “Hector betalade 61 miljoner

  1. Snart säljs väl även de kvarvarande 12 Rc3:orna (eller hur många det nu är). Undrar hur det ska gå för de småskuttarna i godsbranschen som bygger sin verksamhet helt eller delvis på att hyra Rc3 från SJ? Har de kapital nog för att köpa loss det antal lok som de just nu hyr? Tveksamt i åtminstone ett fall verkar det som…

      • Tågfrakt i första hand. Dom har väl bara hyrda Rc3 att köra med. Sedan Hyr väl RR oxå Rc3:or, och de är väl inte så kapitalstarka nu….

      • Å andra sidan är det inte gratis att hyra lok heller. 4,7 mille för en Rc3 känns som ett rätt okej pris, tycker jag. Sedan tillkommer förstås alla andra kostnader, som underhåll och reperationer.

  2. Nej priset som sådant är inget att säga om, snarare rena rean, men att dessa två bolag skulle kunna få fram 10-15-20 millar för att köpa loss lok verkar ändå inte troligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s