Minister inviger Verkötrafik

FotoKristianPohlBlekinge får fint besök om en månad. Då kommer bland andra infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd till Karlskrona för att inviga den nya Verköterminalen. Detta sker måndagen 31 mars. Även Green Cargos VD Jan Kilström finns på plats för att klippa band och hålla tal. Plus ytterligare ett antal direktörer. Dagen efter, tisdagen 1 april, startar så den efterlängtade godstrafiken från Karlskrona. Den här gången är det inget aprilskämt. Trots många tidigare försök och förhoppningar är det 20 år sedan som det senast skickades godsvagnar med regelbundenhet från Blekinges residentstad. Tack vare Verköterminalen kan lastbilstrailers och containers som ankommer med färjan från Polen skickas vidare med Green Cargos tåg ut till platser i princip hela landet. Industrispåret till Verkö har rustats upp rejält, precis som själva hamnområdet. Bland annat har spåret elektrifierats. När trafiken kommer igång blir det fem avgångar i veckan på varje håll. Godståget ankommer Karlskrona på förmiddagen och avgår igen framåt kvällen.

10 tankar på “Minister inviger Verkötrafik

 1. Fint besök? Människan kan ingenting om hur infrastruktur fungerar och har inget intresse av det heller utan är endast intresserad av inkomsten som hon får som minister. Hon har förstört betydligt mer än gjort nytta i den svenska infrastrukturen och skrattar dessutom troligtvis hela vägen till och från banken den 25:e varje månad….

  • Hon vill nog väl, men tycks helt förblindad av sin ideologiska övertygelse. Elmsäter-Svärd representerar inte den politik som jag vill se och som jag tror skulle behövas för att få den svenska järnvägen på fötter igen. Men hon är ju trots allt minister, utsedd i demokratisk ordning. Lite ”fint” blir det nog…

   • Så illa är det definitivt inte.
    Elmsäter-Svärd kan betydligt mer om järnväg än flera av föregångarna som Torstensson, Rosengren, Turesson, Carlsson och Andersson.
    Henns kunskaper är snarare på samma kaliber som Boström, Messing, Uusmann och Odell besatt.
    Dessutom är hon en de mer intresserade och troligen en av de mest ambitiösa av dem alla.
    Däremot kan man ha vilka synpunkter man vill på hennes ideologi och på klokskapen i de beslut hon fattar,
    Men att kalla henne ”förblindad” tycker jag verkar ganska orättvist…

   • Jag anser att Elmsäter-Svärd är förblindad på samma sätt som alla politiker, inklusive Ulrica Messing och andra socialdemokrater. Kanske är även jag lite förblindad i min övertygelse och i mina grundvärderingar. Att vår nuvarande infrastrukturminister är ambitiös och intresserad av sitt ämbete håller jag med om, det är den politik hon representerar som jag inte gillar.

 2. Är det inte så att premiären är i farozonen p.g.a. div. brister i arbetsmiljön bl.a. avsaknad av vägskydds anläggningar.

 3. Enligt vanligtvis väl underrättad källa har Green Cargos arbetsmiljö chef sagt stopp för trafikstart om inte det ordnas med vägvakter vid ett antal farliga plankorsningar, och på sikt vägskydd för dessa. Enligt uppgift ska det bl.a. finnas en plankorsningn i en 19 promilles lutning med ytterst dålig sikt, som man tydligen tänkt skydda med enbart kryssmärken…..

 4. Såg på Nässjö förarnas turlista att det ska köras den 31 mars. Kan det tänkas vara nått slags invigningståg eller provkörning?

 5. Det blir förare från Nässjö som kör alla fem dagar i veckan om jag förstått det rätt. Kan nog bli trevliga turer för oss verkar det som.Om det nu blir någon trafikstart alltså…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s