Södra väljer Green Cargo

txGreen Cargo tar över transporterna av sågtimmer och massaved till Södras bruk i Mörrum, Värö och Mösterås. Sammanlagt handlar det om cirka 700 000 ton gods om året som utgår från virkesterminaler i hela södra Sverige, bland annat Kil, Stockaryd och Eslöv. För tillfället är det TX Logistik (vars tåg vi ser på bilden här intill) som sköter det här uppdraget. ”Vi har sett ett mervärde i att Green Cargo som leverantör har flexibilitet i sitt erbjudande. Södra är i en expansiv fas och våra transporter kan komma att växa ytterligare, vilket blir möjligt med Green Cargos upplägg och resurser”, säger Martin Ejermark som varit projektledare för Södras transportupphandling.

6 thoughts on “Södra väljer Green Cargo

  1. Eller rättare sagt… GC lägger ett så skambud att inget annat företag som skulle vilja köra detta skulle kunna gå i vinst(själva GC kommer inte att gå i vinst). Det har hänt med Rush Rail, nu händer det med TX…

    • Ja, TX känns väl som ett hyfsat lågkostnadsföretag.
      Men en del chefer ska ta hem uppdrag till vilket pris som helst bara inte konkurrenten får det. Dom tycks tro att det egna företaget mår bättre bara konkurrenten går dåligt men man binder ris åt egen rygg. Det dumpade priset går aldrig att få upp till vettig nivå igen. Man sänker bara hela branschen genom att ta uppdrag till förlustpriser.
      Vi hade chefer inom lastbilscentralen jag tidigare var medlem i som gjorde lite samma sak. Dom trodde att vi åkare levde på omsättning men det är ju sista raden som räknas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s