Arriva drar ned på Östgötapendeln

COPYRIGHT fotograf Göran Billeson BILLESON BILDER ABIngen av Arrivas stationeringsorter i Östergötland eller Småland kommer att läggas ned. Personalen kommer även i fortsättningen att utgå från Nässjö, Norrköping och Mjölby. Däremot tvingas företaget till nedskärningar när det gäller bemanningen. Ingen kommer att bli uppsagd, men flera anställda kan räkna med att få ändrad anställningsform från och med 3 mars. En källa uppger att det främst handlar om tågvärdar. Arriva räknar med att kunna höja effektiviteten i turlistorna från 55 till 61 procent. Detta framgår av ett informationsbrev till de anställda på Östgötapendeln som bloggen fått ta del av. Bakgrunden till neddragningarna är en utredning som gjorts på initiativ av Arrivas driftchef. I mars återupptas timmestrafiken mellan Jönköping och Östergötland. ”Tågplan T14 ger andra möjligheter och begränsningar jämfört med framför allt T12 som gällde då de nuvarande stationeringsorterna Nässjö, Mjölby och Norrköping beslutades. Verkstaden i Boxholm är nu igång och behovet av att se över och effektivisera verksamheten har blivit alltmer aktuellt”, skriver Arriva.

6 thoughts on “Arriva drar ned på Östgötapendeln

  • Vet inte exakt, det är ett citat av en text som Arriva själva skrivit. Men jag kan tänka mej att de menar den tid de tjänstgör ombord på tåget. Raster, vändtider, gångtider och allt annat borträknat.

 1. Aha! Vändtider, plockstädning, gång till tåget osv. är inte arbete då nä… Tänkte inte på det!
  Likväl som en läkare bara jobbar när han just i ögonblicket botar en patient?

   • Om Arriva inte räknar gångtider som arbetstid så hade jag tagit en fika på vägen, alltid. Bara för att poängtera för dom vad man gör på betald och icke betald arbetstid.

   • Gångtid, för att ta det som ett exempel, är garanterat arbetstid. Men räknas den in när Arriva pratar om ”effektiviteten”? Det är det jag undrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s