Landshövding fick ta bussen

1466261_10202685941179022_966964130_nI lördags invigdes tågtrafiken på den upprustade järnvägen mellan Karlskrona och Emmaboda. Trots pompa och ståt, barnkörer och högtidliga tal så blev invigningen inte helt lyckad. Blekingetrafiken och Veolia vill inte gärna tala högt om vad som egentligen hände i helgen. De som fanns med ombord på tåget berättar dock gärna. Invigningen blev ett smärre fiasko. Dörrarna i motorvagnen gick inte att stänga. Toaletten strejkade. Utanför Vissefjärda försvann strömmen i vagnen. Högtalarna fungerade inte, så nästan ingen ombord fick höra när kommunalrådet talade och när barnkören sjöng. Till slut hade spektaklet gått så långt att Blekinges landshövding Berit Andnor gav upp och tog en buss (!) hem till Karlskrona. I söndags skickade Blekingetrafiken och Veolia X11 3109, döpt till Rosenbom, raka vägen tillbaka till verkstaden i Motala.

Annons

8 tankar på “Landshövding fick ta bussen

 1. Att X11 3109 skulle gå tillbaka till Motala Train efter invigningsturen var bestämt redan innan. Den skulle dit för kompletterande arbeten. Men att det skulle gå så illa på själva premiärturen var ju inte särskilt bra och inte precis tänkt.

  Som en kurositet kan nämnas att Berit Andnors make, Bo Bylund, har varit generaldirektör för Banverket.

  • Har alltid upplevt X11 som robusta och tillförlitliga, men nu börjar kanske tiden rinna ut? Vet inte hur mycket av det rent maskinella som är renoverat. Handlar upprustningen enbart om kosmetika, ny lack och ny inredning, så kan det nog bli fler tråkigheter framöver.

   • Utan att veta ett smack om just denna händelse skulle jag inte bli förvånad om det beror på Motala Train. Vore inte precis första gången.

    Känner till flera tillfällen då förare som åkt dit för att hämta nyrenoverade fordon fått åka hem tomhänta, efter att ha upptäckt allvarliga brister vid klargörningen.

   • Det görs i stort sett inget åt det tekniska – bara omlackering och byte av inredning. JLT planerar att upphandla en teknisk upprustning på sina fyra fordon framöver.

 2. Kanske inte! Har tyvärr varit med om att både Ö-traf X14 och SJ X12 kommit tillbaka i knappt bättre skick än innan efter ett besök i Motala. Möjligt att man tar på sej mer än man klarar av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s