Olyckslok får ny hytt

IMG_5778De två dieselloken som kolliderade utanför Älvho på Inlandsbanan blev rejält tilltygade. Men inte värre än att Green Cargo och Inlandståget räknar med att kunna reparera dem. På Td 401 var det själva vagnkorgen som tog mest stryk, på TMZ 1421 blev den ena hytten demolerad. Företaget Tågskadecenter i Tillberga kommer att inspektera 1421 på plats i Älvho. Planen är att ersätta den kvaddade hytten med en liknande från TMZ 1417, som Inlandsbanan äger till 50 procent. Den andra halvan av loket, som står uppställt i Nässjö, ägs av Svensk Tågkraft. Även om 1421 blir hel och frisk igen, så lär det dyka upp flera TMZ i lokstallet i Östersund. Redan före olyckan hade Inlandståget börjat sondera marknaden för att kunna köpa ytterligare TMZ-lok. Detta eftersom bolaget sålt samtliga sina TMX.

Det var i fredags som det så kallade torvtåget från Sveg körde fast i halkan på Inlandsbanan. Lokföraren begärde hjälpfordon och Td 401 skickades ut från Mora. En stund senare kolliderade de två loken. Den ena lokföraren skadade sej lindrigt. Orsaken till olyckan är under utredning. Liknande olyckor med hjälpfordon har skett vid flera tillfällen tidigare.

Annonser

2 thoughts on “Olyckslok får ny hytt

    • Om det är olyckan du menar, så gick Inlandsbanan ut med information på sin hemsida i ett tidigt skede. Olyckan har också diskuterats i Postvagnen på internet. I övrig har det varit tyst, det håller jag med om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s