Här rullar både Bt och Ma

modelljDet fanns mycket som var charmigt med TGOJ. Bland annat lät en tidigare VD uppföra en magnifik modelljärnväg, som glasades in i en monter för att välkomna besökare. En kollega tror att det är drygt tio år sedan som modelljärnvägen kom på plats. Den byggdes av Christer Sjöborg, en väldigt kompetent och trevlig instruktionsförare som jag nämnde i ett inlägg om Traxxloken för ett par veckor sedan. Att han var duktig visste jag, men att han också kunde bygga fantastiska modelljärnvägar var en nyhet. På banan rullade nästan alla TGOJs lok och motorvagnar: Bt, Ma, Tmz, T43, X21, V10 och Hg. Några lok har under senare tid försvunnit spårlöst. Någon klåfingrig rackare har varit framme. Det är synd att sånt ska behöva ske. Men nya ersättningslok kan vara på ingång. Det finns några kronor över i diverse trivselkassor i Eskilstuna. Frågan är bara hur länge TGOJ-loken tillåts rulla kvar på modelljärnvägen, som fortfarande står kvar i entrén till de lokaler som numera hyser Green Cargo. En vacker dag kanske det är modeller av Rd, Re och Td som puttrar fram även här?

3 thoughts on “Här rullar både Bt och Ma

 1. Något annat:
  Kanske Du kan kommentera på bloggen de här länkarna till Green Cargos delårsrapport – http://postvagnen.com/forum/index.php?id=773888
  Personalen får ett erkännande i den här texten. Vi läsare har noterat hur ni jobbar….
  Green Cargo levererar 95 procents punktlighet till kund inom utlovad timme.
  – Vi är Sveriges punktligaste godstågsbolag och i en utmanande konkurrens på transportmarknaden så möter vi ett stort intresse för Green Cargos erbjudanden.
  Ha en skön ledighet också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s