Detta mörker

nattLika mycket som jag älskar sommaren, lika lite gillar jag hösten. Jag blir vemodig och lite deprimerad. Var blev sommaren av? Det känns som en vecka sedan som jag och familjens storebror dök efter fiskedrag i ån. Jag minns nätterna i Hallsberg när jag strosade omkring i shorts och kortärmad skjorta. Är det verkligen tre månader sedan? Ofattbart. Nu har vi hela hösten, hela vintern och hela våren framför oss innan vi åter får njuta av sommaren, solen och de ljusa nätterna. Det känns som en evighet. Oktober och november är verkligen två trista månader. September kan vara vacker. Sedan blir det bara grått, blött och kallt. Inatt börjar jag min tjänstgöring i Alvesta 0.29. Det är mörkt när jag åker till jobbet. Det är mörkt när jag kommer till jobbet. Det är mörkt under hela mitt arbetspass. Det är mörkt när jag kommer hem. Dessutom leder KHK (Konkursade HockeyKlubben) serien. Det är också ett mörker. Just nu gör jag inte vågen direkt. Å andra sidan väntar en lång, skön ledighet runt hörnet. När jag går av mitt arbetspass i morgon bitti, är jag ledig en hel vecka. Nästa gång jag ska jobba är på tisdag eftermiddag. Då kör jag tåg 9454 med Volvovagnar till Göteborg. Förhoppningsvis hinner jag äta middag med min gode vän Potatisknölen. Det skulle jag ha gjort förra veckan, men då kom det annat emellan.

10 thoughts on “Detta mörker

  1. Vill bara säga att jag gillar din blogg. Den är väldigt intressant. Jag är ganska tyst av mig och du förtjänar mer respons än du får tyvärr, men såhär i höstmörkret är väl bra tid om något att skärpa mig? Nu verkar godstågsförare ha skruvade tider men de dagar du inte sover får du ändå se ljuset, till skillnad från oss kontorsråttor.

    Mvh Djurgårdaren
    (ja, jag vet att du är gnagarsvin) 😉

  2. Gör bilfärderna till och från jobbet lite speciella. Lägg in en paus vid nån kiosk, Intala dig du kör lite saktare för att råka ut för en viltolycka. Du har det varmt och skönt i bilen, du spelar den musik du vill. När du kommer hem hamnar du ändå i snarkebingen.

  3. Billy Graham regerar tungt i TAK. Bara att inse att öst är mil före väst hockeymässigt. OK, lite jobbigt är det men man måste ändå imponeras lite av hockeygrabbarna i staun!!!!!

  4. Personligen älskar jag hösten. Det är höjdpunkten på året, och det jag ser fram emot under sommaren. Det är tiden på året då naturen får färg, mörkret kommer, temperaturen sjunker till en nivå som passar mig bättre, ingen begär av en att behöva åka till stranden och det blir helt ok att sitta inne om kvällarna istället för på en blåsig uteservering, och man äntligen kan klä sig snyggt och bekvämt. Den enda nackdelen med hösten är den där jämrans lövhalkan + att den varslar om årets värsta årstid, nämligen vintern…
    Trevligt att råkas förresten! Jag fick först en känsla av att jag var den enda i världen som var vaken då jag höll på att ladda den där kaffebryggaren i Alvesta vid 6-tiden i söndags morse, eller när det nu var. Hoppas att det blir fler gånger. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s