Volvo fortsätter med Green Cargo

DSC01568”Allt hänger på Volvo” skrev jag i ett blogginlägg för några dagar sedan. Våra anställningar som lokförare i Alvesta är helt och hållet beroende av att Green Cargo har Volvo som kund. Räknar man in mej och Den Vimsige så är vi knappt 20 lokförare som växlar ihop och kör Volvotågen på sträckorna Olofström-Alvesta och Alvesta-Göteborg. Tidigare har kollegorna även kört andra tåg. För många år sedan kunde det till och med bli ett och annat resandetåg mellan varven. I takt med uppdelningar av bolagen och pensionsavgångar har Alvestatjänsten blivit allt mer inriktad på Volvo. Därför har det varit några nervösa månader som förflutit. Volvo och Green Cargo har förhandlat om ett nytt avtal. Rykten har florerat. Skulle bolaget tappa en av sina största och viktigaste kunder?

För några dagar sedan kom ett sms från arbetsledaren i Alvesta. Green Cargo får fortsatt förtroende att sköta trafiken åt Volvo. Tack och lov. Nu har nyheten även publicerats på intranätet. Efter nio månaders förhandling blev det nya avtalet klart. Ja, egentligen handlar det om två  olika avtal med Volvo. Nästan 50000 vagnar om året skickas mellan Umeå, Älmhult, Göteborg, Olofström och Gent i Belgien.

”Ett fantastiskt jobb av alla inblandade på Green Cargo. Jag hoppas alla ska förstå att det här uppdraget har verkligen vunnits i stenhård konkurrens och jag är så glad att det blir Green Cargo som får förtroendet i en gemensam lösning för båda kunderna”, säger Green Cargos VD Jan Kilström.

Annonser

2 thoughts on “Volvo fortsätter med Green Cargo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s