Nya tåg kan inte användas

426683_4459367571646_1280518442_nVästtrafiks nya pendeltåg, X61, kan inte användas mellan Göteborg och Kungsbacka. I fortsättningen får pendlarna på denna linje nöja sej med de gamla motorvagnarna av X11-modell. Anledningen till problemen är att den ojämna plattformen i Hede är för hög på vissa ställen. Det innebär att X61ans fotsteg och dörrar inte går ut som det är tänkt. Funktionen låser sej och kan ta lång tid att återställa. Personal vittnar om tåg som blivit kraftigt försenade på grund av detta. SJ och Västtrafik har framför problemet till Trafikverket och bett om en justering av plattformshöjden. Någon sådan låter sej dock inte göras i rappet. Vill det sej illa kan det dröja år innan X61 åter kan sättas in på Kungsbackalinjen.

Annonser

8 thoughts on “Nya tåg kan inte användas

  1. Dom kan vara glada som har tågtrafik. Här i Västerdalarna har vi inte ens det, och om Trafikverket (Irritationsverket som jag kallar det) får som dom vill har vi inte ens spåren kvar snart.

  2. Låter som att de inte provkört vagnarna på de sträckor de ska trafikera.
    Innan Arriva satte in X61 på de skånska linjerna hade man utförlig provkörning med stopp vid samtliga plattformar.

    • Och då var det en plattform i Hässleholm som fick byggas om. Från spår 5 när man gick mot Kristianstad var avståndet för litet mellan räl och plattformskant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s