Rush Rail lägger ned Malmötrafik

Rush Rail lägger ned ännu en av sina containerlinjer. Den här gången handlar det om trafiken Malmö-Halmstad-Folkesta-Älvsjö. Verksamheten avvecklas i slutet av den här månaden, enligt ett tips till bloggen. Trots relativt välfyllda tåg har Rush Rail inte lyckats få lönsamhet i trafiken. Nu återstår bara en linje i det som en gång var ett omfattande nät, nämligen Göteborg-Sundsvall. I juni lades den så kallade Västkustpendeln till Helsingborg ned. Tidigare i år har också trafiken från Västerås till Borlänge, Norrköping, Gävle och Södertälje försvunnit.

Den nu beslutade neddragningen drabbar främst lokförarpersonalen i Göteborg. Det behöver dock inte betyda att personal blir övertalig. Rush Rails Trätågskörningar går bra. Företaget förhandlar dessutom om flera nya trafikupplägg. Bland annat finns man med i budgivningen om den så kallade Bolidentrafiken. Besked om eventuellt ny operatör väntas inom kort.

5 tankar på “Rush Rail lägger ned Malmötrafik

 1. Finns rätt stor risk för förseningar som ju kostar pengar på ett sådant här upplägg med flera trafikutbyten. Och i relationerna Malmö-Folkesta sam Malmö-Älvsjö kör ju Tx direkttåg 6 respektive 5 gånger veckan

 2. Man kan ju fundera på hur Rushisarna tänkte då de köpte upp konkursboet efter ICS SUCO. Vad var meningen med den affären?

   • Den som vill kan ju fundera på vad Suco står för.
    Den som vill kan också försöka räkna ut hur man skall få lönsamhet i container- och trailertransporter på järnvög i södra delen av landet där konkurrensen från utländska åkerier och utländska underbetalda lastbilschaufflörer är som störst.

   • Jag hävdar med en dåres envishet att det måste vara något fel på transportpolitiken när det kan bli billigare att köra 40 långtradare istället för ett tåg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s