Re-lok kan flyttas söderut

1229937_10153198214175284_440914438_nGreen Cargos Re-lok kan komma att flyttas söderut. Just nu pågår utbildning på loktypen i Malmö. Sammanlagt ska 14 nya förare under hösten lära sej köra det så kallade Traxxloket, som går under benämningen Re hos Green Cargo. Re-loken är snarlika de Br 185 som redan används i trafiken till och från Danmark och Tyskland och upp till Göteborg. Ett 50-tal lokförare i Malmö har utbildning på Br 185. Green Cargo menar att man vill ha en större flexibilitet och valfrihet i hur Re-loken används i framtiden.

Detta innebär att Re-loken inte längre är knutna till SSAB-trafiken. De 16 loken köptes in för ungefär tre år sedan för en halv miljard kronor och var en del i det nya tioårsavtalet med SSAB. Loken har använts på sträckorna Luleå-Borlänge och Borlänge-Oxelösund. Vad som nu diskuteras är att eventuellt slopa Re-loken i det norra omloppet. De många och snäva kurvorna på stambanan genom övre Norrland sliter nämligen hårt på Re-lokens hjul.

8 thoughts on “Re-lok kan flyttas söderut

  1. Har GC ångrat sig? Det var tal om att Re skulle slopas till fördel för Rd2. Bara positivt att de är kvar.

  2. En fågel viskade i mitt öra idag att även Alvesta/Kalmar förarna kommer få utbildning på nämnda lok. Antagligen kommer (om inte alla) så bra många få utbildning på loket i södra Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s