Lokföraren Jr fixar biffen

575420_10201178138444896_433902720_nIbland blir man lite extra stolt över sin sjuårige son, Alices ”brorsa”. Idag skulle hela hans skola ut och åka tåg. Det var väldigt många elever och fröknar som trängdes på Öresundståget. När hela församlingen hade klivit av så låg det en ensam liten skolväska kvar. ”Alva” stod det skrivet i den. Alla som någon gång glömt en telefon eller en bok eller vad som helst på ett tåg vet hur krångligt det kan vara att få det tillbaka. För er som inte vet, så kan jag berätta att upphittade tingester allt som oftast hamnar på hittegodsavdelningen i Malmö. Om man har tur. Har man otur så försvinner ens ägodelar ned i fickan på en kleptoman. Men även om tågpersonalen lämnar in bortglömda föremål till hittegodset, så kan det vara bökigt att få det tillbaka. För oss här i Blekinge är det långt till Malmö. Ungefär 15 mil från Karlshamn. Att åka dit är inte gjort i en handvändning. Posten då? Det kan kanske funka ibland. Men gratis är det inte. Långt ifrån.

Så där låg nu lilla Alvas skolväska. Skulle hon någonsin få se den igen? Ja, det skulle hon faktiskt. Den här bloggarens yngste son befann sej nämligen också ombord på samma tåg som Alva. Driftig och framåt som han är, precis som sin far för övrigt, så hade sjuåringen klivit fram till tågets förare och presenterat sej. ”Hej, min pappa är också lokförare. Känner du honom?” Jo, det gjorde kollegan. Vi jobbar visserligen på helt olika företag, men lokförarvärlden är liten och kåren håller ihop. Det plingade till i bloggarens mobil. Det var ett Facebookmeddelande från kamraten. ”En Alva har glömt sin väska på tåget. Vet du om någon kan någon möta upp och hämta den?” Jag ringde ett samtal, fick numret till Alvas mamma och skickade det vidare till kollegan på Öresundståget. Simsalabim. Imorgon är skolväskan åter i rätta händer.

”Hade inte din son berättat att han var med på tåget så hade jag aldrig kommit på tanken att kontakta dej. Det var skönt att det löste sej. Det kostade min rast, men gör det någon glad så var det värt det”, skriver min lokförarkollega i ett annat meddelande.

3 thoughts on “Lokföraren Jr fixar biffen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s