En oätlig soppa

Jag hade en konstig dröm. Den handlade om en jättelik gryta. Den var gigantisk. Säkert tio meter i diameter. Runt grytan stod 20 olika kockar. De svor och hytte med nävarna och var osams om någonting. Jag förstod först inte vad de bråkade om. Men sedan klarnade bilden. Kockarna hade blivit beordrade att laga varsin sorts soppa. Men de hade bara denna enda, stora gryta. En av dem ville koka grönsakssoppa. En annan skulle absolut göra löksoppa. En tredje försökte förgäves få till en smaskig ärtsoppa. Det var inte vilka kockar som helst som stod vid grytan. Det var mästarkockar, som vunnit en mängd priser och utmärkelser. Var för sej kunde de laga de mest gudomliga rätter. Men nu var förutsättningarna hopplösa. Det blev förstås pannkaka av alltihop. En finklädd man kom förbi. Jag uppfattade honom som nån slags chef. Han såg ut att lyssna på kockarna när de förklarade sitt missnöje. Han hade uppfattat problemet och skulle genast lösa det, sa han. Han ringde i sin mobiltelefon. Fem minuter senare kom en stor lastbil körande och lämnade av en ännu större gryta. Plus ytterligare fem kockar. Så började hela cirkusen om på nytt igen. Den här gången blev soppan ännu större. Naturligtvis. Nu var det ju 25 kockar som trängdes runt den nya grytan. Mycket soppa blev det. Väldigt mycket. Men smaken på anrättningen blev vedervärdig. Fullständigt oätlig. Ja, vem hade trott något annat? Det var sannerligen en märklig dröm. Vilken tur att det bara var en dröm. Såna stolligheter skulle ju aldrig kunna hända i verkligheten.

7 tankar på “En oätlig soppa

  1. Nonsens! Soppan förr i tiden var grå, själlös, serverades när de vise på Helgeandsholmen så bestämde, och till ett oförskämt högt pris.
    Visst, dagens soppa må vara tillagad i en gryta som är rostig och läcker, och spenaten kanske inte var så grön som man kunde hoppas, och det må hända att tallrikarna dateras till tiden för Amalthea, och även är i hennes skick.
    Men huvudsaken är att vi idag har välsignats med valfrihet! Valfriheten att välja vilken kock man anser sin soppa vara tillagad av! Och bor du inte i Norrland kanske du också gillar snålisar.

  2. I Älmhult får man ofta höra hur växlarna anser situationen blivit bättre sen Banverket gick i stöpet.
    Men de säger kanske bara så för de känner sig kassa efter alla deras urspårningar som sker hela tiden då de inte orkar gå ut på bangården och kolla så växlarna är i kontroll och i rätt läge…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s