Nyheter i sommartrafiken

11564_1236011989771_3835390_nSommartrafiken på Inlandsbanan kommer att se lite annorlunda ut den här säsongen, jämfört med de senaste åren. Den stora förändringen är att de två eftermiddagstågen från Östersund till Mora och Storuman slopas. Beläggningen har helt enkelt inte blivit vad Inlandsbanan hoppades på när man införde dessa tåg för några år sedan. Det är något som jag själv kan skriva under på. Jag har nämligen själv kört tågen flera gånger, med överliggningar i Mora och Storuman. Framförallt övernattningen i Storuman var speciell, nästan lite exotisk för en blekingebo som jag.

En annan förändring i årets upplägg är att det under juli och början av augusti kommer att köras ett anslutningståg mellan Ulriksfors och Strömsund. Har jag fått rätt information kommer detta tåg att spakas av tågklareraren. Onekligen en originell lösning. Men visst, varför inte? Kan vi förare agera tågklarerare och låsa upp diverse ställverk, så kan väl tågklareraren köra en rälsbuss några kilometer?

En nyhet är också att Inlandsbanan och Tågab startat ett samarbete, som innebär att bussförbindelsen Kristinehamn-Mora försvinner. Nu erbjuds istället resa med tåg hela denna sträcka. Resvägen blir dock en annan, av uppenbar anledning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s