Blekinge hoppar av tågsatsning

31904_10200755838167653_1487087385_nHäpnadsväckande signaler når den här bloggen. Blekinges politiker är inte alls överens i frågan om Pågatåg till Karlshamn, som Sölvesborgs kommunalråd Helene Björklund hävdat de senaste fyra månaderna. Tvärtom så är makthavarna i detta lilla län djupt oense om vilka prioriteringar som är viktiga och vem som ska betala vad. Det har gått så långt att Region Blekinge kommer att hoppa av den nya satsningen. Skånetrafiken tvingas nu gå vidare ensamma med utbyggnaden av Pågatågen. Ny slutstation blir eventuellt Bromölla istället för Karlshamn i den trafik som startar i december. Stämmer dessa uppgifter så är det ett politiskt haveri av stora mått, en ren chock för många inblandade parter. Den stora frågan man ställer sej är hur Helene Björklund agerat? Har hon ljugit rakt ut?

Annonser

4 thoughts on “Blekinge hoppar av tågsatsning

  1. Egentligen förvånar det inte mig ett dugg. Det kan inte vara lönsamt att köra tåg kristianstad-karlshamn utan någon förlängning till Helsingborg/Malmö. Frågan är om man kommer damma av det gamla förslaget att köra buss som anslutning till tåget i bromölla eller om man helt skrotat planerna om utökad trafik.

    Jag tror också att skånetrafiken kommer hoppa av satsningen så vida de inte förlänger befintlig pågatågslinje malmö-kristianstad.

    Men solklart är att detta är en stor skandal och bevisar att blekinge är öststyrt utan någon som helst hänsyn till västra blekinge. Kan inte östra blekinge få det som västra blekinge kan få så ska tydligen inte västra blekinge få det.

  2. Varför inte lägga ner Pågatågssatsningen helt istället och låta Öresundstågen stanna i Fjälkinge? Under rusningstid kan Öresundstågen utökas till 30-minuterstrafik om det börjar bli trångt ombord. Känns lite onödigt med halvtimmestrafik hela dagen, dessutom får Fjälkinge tåg på helgen vilket de inte skulle fått med Pågatåg. Fast hur skulle det sett ut när man nyligen dragit in uppehållen i Eslöv och Höör för att snabba upp tågen? :).

    • Jag kan lova dig att både Höör och Eslöv hade varit beredda att kriga i så fall. De hade aldrig accepterat att Fjälkinge får uppehåll med öresundstågen men inte Höör och Eslöv!

  3. Återgår man till gamla tidtabellen med avgång från Cr .30 mot Malmö så hinner man onekligen med att stanna i Fjälkinge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s