DSB och Veolia inleder samarbete

DSB Småland och Veolia kommer att inleda ett samarbete. Det skriver Veolias affärsområdeschef Mikael Danielsson i ett brev till sina anställda. Samarbetet gäller en gemensam fordonsflotta och underhållet av dessa vagnar. DSB bedriver som bekant Krösatågstrafik i Småland och Halland. Veolia vann nyligen en upphandling gällande ny Kröstatågstrafik i Småland, Skåne och Blekinge. Den kommer att bedrivas med tio renoverade X11or, som med början i december i år kommer att trafikera sträckorna Karlskrona-Emmaboda och Växjö-Hässleholm samt från juni 2014 Kalmar-Emmaboda. DSB Småland använder redan X11 på bland annat sträckan Nässjö-Alvesta–Växjö.

Veolia planerar att lägga den nya Krösatågstrafiken i en egen affär. Samordningsvinsterna är inte helt givna, trots att Veolias personal redan finns placerad i både Kalmar och Karlskrona. Anledningen till detta är bland annat olika löptider på trafikavtalen. Veolia kommer omgående att annonsera efter lokförare till Växjö och Karlskrona. Resten av personalen kommer att rekryteras under våren och sommaren. Enligt Smålandsposten ska 25-30 lokförare och tågvärdar anställas. I mina öron låter det som en ganska svår uppgift, åtminstone på lokförarsidan.

Annonser

2 thoughts on “DSB och Veolia inleder samarbete

  1. Ja, karlskrona har ju varit svårt tidigare. Växjö kan nog funka, men hade nog varit lättare i Hässleholm, ska man inte stationera nån där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s