Green Cargos nye VD utsedd

IMG685041912Green Cargo har utsett en ny VD efter Mikael Stöhr, som avgår senare den här månaden. Det blir Jan Kilström, som närmast kommer från logistikföretaget Bring Frigo, där han varit VD sedan 2010. Han har lång erfarenhet från transportbranschen, bland annat inom Scania och expansiva Nils Hanssons Åkeri, skriver Green Cargo i ett pressmeddelande.

”Jag känner transportbranschen och jag ser verkligen Green Cargos styrkor och utvecklingsmöjligheter. Det ska bli mycket spännande och stimulerande att tillsammans med Green Cargos övriga ledning få vara med och driva utvecklingen framåt i nära samverkan med medarbetare och våra kunder i näringslivet”, säger Jan Kilström.

Vad säger vi då om detta? Det finns två sidor att se på saken, om ni frågar mej. Å ena sidan har jag sett allt för många chefer  – synnerligen duktiga tjejer och killar – som inte kommit någonstans med sina idéer just på grund av brist på erfarenhet från järnvägsbranschen. Det är som bekant en alldeles speciell värld detta, som inte går att jämföra med någon annan. Å andra sidan: en person som kan ”andra sidan” kan ju aldrig vara fel. Kanske har Green Cargo en del att lära av lastbilsbranschen, trots allt? De är duktiga på mycket, de där åkerierna. Det måste vi erkänna, även om det tar emot.

Kilström tillträder i maj. Marknadsdirektör Mats Hanson blir ny tillförordnad VD från 15 februari.

Annonser

2 thoughts on “Green Cargos nye VD utsedd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s