Kalabalik i Åstorp

72614_10200497415747254_1487364780_nIbland blir det fel. Väldigt fel. Idag var en sån dag. Det blev fullständig kalabalik längs banan. Felet var dock varken mitt eller Green Cargos. Inte Den Vimsiges heller. Inte ens SJ var inblandade. Nej, idag var det en stackars fjärrtågklarerare som visade sin mänskliga sida och tänkte lite fel. Att lägga ett möte med två godståg i Åstorp har aldrig varit en bra idé. Inte idag heller. Spåren är visserligen 300 meter långa. Tyvärr var båda de mötande tågen betydligt längre än så. Själv kom jag och Den Vimsige med 350 meter, kollegan på kopparpendeln hade nog över 400 meter i kroken. Så där stod vi och glodde på varandra. Hej hej, liksom.

Problemen hade börjat redan en stund tidigare. Efter ett flygande möte med ett Pågatåg i Kärreberga gick utfartsblockssignalen om till ”kör, vänta stopp”. Rött in i Åstorp alltså. Det är nog bara bommarna som ska ned, tänkte vi. Så enkelt var det inte. Vi fick stå en bra stund vid infartssignalen. Till slut kom en sån där rälsgående bil och skulle upp på spåret vid järnvägsövergången framför oss. Anledningen till varför den skulle ut just då vet jag inte. Kanske var det ett akut läge. Vi får hoppas på det. Vi fick ”kör” i signalen och rullade in i Åstorp. Där stod redan ett annat godståg. Ooops… I hytten på T44an skakade några lokförare på sina huvuden. Vi förstod vad detta skulle innebära. Kaos.

Till slut fick det mötande tåget köra ut på banan mot Ängelholm för att vi skulle kunna komma vidare. Sedan fick han backa tillbaka, för att själv kunna avgå i riktning mot Hässleholm. Samtidigt stod Pågatåg i både Bjuv och Kärreberga och väntade på körtillstånd. De blev sena. Duktigt sena. Ja, så kan det gå. Ett litet tankefel kan få väldigt stora konsekvenser. Det är naturligtvis tråkigt för alla inblandade parter. Men jag ska avslöja en hemlighet: i smyg tycker jag att det är skönt att det inte bara är jag som kan göra fel.

2 tankar på “Kalabalik i Åstorp

  1. Pingback: Om Maramöte | Sven Tycker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s