SJ storstädar – äntligen

SJ storstädar just nu hundra av de sittvagnar, som.inte ingick i bolagets stora personvagnsupprustning. Arbetet har redan påbörjats i Hagalund, men kommer också att genomföras i Malmö och Göteborg. Jobbet beräknas vara klart under våren. Ett arbetslag på tre-fyra personer behöver cirka 30 timmar per vagn för att genomföra städningen. Det handlar således om en rejäl uppfräschning. Totalt har SJ 140 vagnar, som inte byggts om. De resterande 40 är inte i samma stora behov av denna minisanering, men kommer även de att få en extra grundstädning.

Att SJ nu gör denna satsning är välkommet. Det borde vara en självklarhet att hålla vagnarna rena och fina. Tyvärr har det varit lite si och så med den saken de senaste åren. När jag var placerad i Helsingborg körde vi lok och vagnar till Kristianstad. I en av vagnarna hade någon spottat ut en snusprilla, som satt fast på den ena väggen, inne i ett hörn. Vi slog vad om hur länge den skulle få sitta kvar. Ingen lyckades pricka in rätt svar. Prillan satt lääänge, om vi säger så. Jag tror det handlade om år, faktiskt.

Annonser

6 thoughts on “SJ storstädar – äntligen

  1. Inte en dag för tidigt !
    Det är altså de B7 vagnar med blå klädsel och röda gardiner det rör sig om ?
    Jag trodde faktiskt att man skulle rusta upp dem med. Jag tor nog och andra sidan att det räcker meden rejäl storstädning och där det behövs utbyte av sliiten klädsel och lite bättringsmålning av väggarna m.m … Om man även förser dem med elutag så tycker jag faktiskt att man kan påstå att de håller nästan samma standard som de helrenoverade vagnarna.
    Mycket trevlig blogg för övrigt !

  2. Ping: SJ storstädar – äntligen | I huvudet på en lokförare | Tågpendlarns journal | Scoop.it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s