ST avgör krisavtal

00.29. Nyårsnatt. Några stänkare har det blivit. Men inte flera än att den här bloggaren redan nu kan leverera sitt dagliga alster. Nyheten den här gången är att två av tre fack (Seko och TJ) på Green Cargo nu sagt ja till det föreslagna krisavtalet. Men ST tvekar fortfarande. På sin hemsida förklarar ST problematiken. Den springande punkten är pensionsfrågan. Hur kan företaget garantera att den anställde får 100 procent pensionsavsättning inbetald, trots att han eller hon bara arbetar 80 procent av tiden? Enligt ST har Green Cargo, trots upprepade påminnelser, inte kunnat besvara den frågan. Förhandlingarna kommer att återupptas imorgon, onsdag.

Grunden i det omdiskuterade krisavtalet är en arbetstidsförkortning. 100 procent pension, 90 procent lön och 80 procents arbete. 350 personer är varslade om uppsägning på Green Cargo. Kommer parterna överens kan 250 av dessa jobb räddas. Åtminstone tillfälligt.

”Detta är inte lätt att bortse ifrån, dessutom är vår/Green Cargos affärsidé i fara som nätverksoperatör om vi inte tillsammans lyckas komma överens. Hur man än vrider och vänder sig så är rumpan alltid bak, så tro mig, detta är inget lätt beslut att ta, först efteråt vet vi om vi tog rätt beslut”, skriver ST.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s