Världens snabbaste tåg

Kära hustrun tycker det är länge sedan hon läste en rolig historia här i bloggen. Eftersom hennes favoritvits har en viss tåganknytning så får den bli dagens inslag. När Kära hustrun gick på högstadiet (det var på 1900-talet, ni minns det, va?) så kunde hon inte berätta den här historian utan att skratta så att hon nästan kissade på sej. Varför begriper jag inte. Jag vet inte om det är hon eller jag som har sämst humor. Ni får själva avgöra.

En fransman, en tysk och Bellman skröt om i vilket land de snabbaste tågen fanns. Fransmannen menade att det måste vara i Frankrike, eftersom tågen där är så snabba att folk trycks tillbaka i vagnarna när lokföraren gasar på. Tysken påstod att de snabbaste tågen finns i Tyskland. Där är det inte bara resenärerna utan även hela inredningen som kastas fram och tillbaka. Bellman blev inte imponerad av någon av sina kamrater, utan konstaterade:

”De snabbaste tågen finns i mitt land. Där måste vi nämligen spika fast målarfärgen för att den ska sitta kvar på vagnarna…”

4 thoughts on “Världens snabbaste tåg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s