Svår olycka tystas ned

En hemsk järnvägsolycka inträffade idag på förmiddagen norr om Karlshamn. Det var det helt nyinsatta direkttåget till Stockholm som spårade ur i höjd med Asarum. En bro hade rasat samman längs linjen. Den unga lokföraren var dock på alerten och upptäckte faran i tid. Hon nödbromsade tåget, och räddade livet på många av passagerarna. Loket rasade ned över brokanten och demolerades svårt. De tre vagnarna blev som genom ett mirakel kvar på rätt sida om stupet. Räddningstjänsten var snabbt på plats, och kunde styra upp situationen. I ett första skede befarande räddningsledaren att många av passagerarna fått sätta livet till. I eftermiddags kom lugnande besked: alla resenärer mår bra. Ett vittne till olyckan chockades dock så svårt att han flydde från platsen i panik. Några ”jamare” senare hade dock vittnet, vid namn Leopold, hämtat sej någorlunda. Även lokföraren klarade sej utan allvarligare skador. Ett mysterium i sammanhanget är att lokföraren enligt obekräftade uppgifter ådragit sej vattkoppor i samband med olyckan. Läkarvetenskapen har ännu ingen förklaring till det inträffade.

Järnvägsolyckan på tågbanan (ja, för en gång skull handlar det faktiskt om en tågbana..) norr om Karlshamn har tystats ned för att inte vålla panik. SJs pressavdelning meddelar att det sista resandetåget på denna bana avgick redan i maj 1970. Varken TV eller tidningar har ännu fått nys om händelsen. Som vanligt kan dock den här bloggen avslöja de faktiska omständigheterna. Ja, vi kan till och med publicera en smygtagen bild av kraschen. Det är min syster, som vill vara anonym, som skickar över detta foto. Hon har tagit bilden med sin mobiltelefon när hon råkade komma förbi platsen, bara minuter efter det att olyckan inträffat.

5 tankar på “Svår olycka tystas ned

 1. Min första tanke: Har han så länge dolt att han har en liten tjej också – men sen klarnade det ju så småningom.
  På tal om Brio Jag rotade fram mitt gamla stora Briotåg från 40-talet och släpade iväg det till mitt barnbarn uppe vid Göteborg. Det var kul.

   • Vi har Briomuseet i Osby fullt med träleksaker och en Märklinbana i en järnvägsvagn. Utmärkt semesterbesök. Eriks tåg är av större modell.

 2. Min första tanke när jag läste i början var: ”Hur i he****e kan tidningarna ha missat denna olycka?” tills jag fick klart för mig att det rörde sig om en brio-bana! 🙂

 3. Dessa Briobanor verkar vara olycksdrabbade.
  Hemma hos oss var tågklareraren inte alls vaken utan styrde in ett tåg på en icke färdigt byggd bana som ledde rakt ut i terrängen. Till råga på allt lade han tågväg för ett annat tåg rakt i sidan på det urspårade tåget.
  Hemska olyckor på dessa banor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s