Nytt körordersystem 2014

Trafikverket arbetar för närvarande med att ta fram ett nytt körordersystem. Det nya systemet kan vara klart om ett drygt år. Framför allt är det tågledare, tågklarerare och planerare som kommer att märka av förändringarna. För oss lokförare kommer det mesta av systemet att vara sej likt. Förutom på några punkter. Bland annat kan det i framtiden komma att bli möjligt att ta ut sin körorder på läsplattor och dylikt.

”Det nya systemet utvecklas för att stödja framtida arbetssätt och planeringsprocess, och samtidigt modernisera den tekniska plattformen för systemet. Med en modern plattform får vi bättre förutsättningar för framtida utveckling av systemet och en mer kostnadseffektiv lösning än dagens system”, meddelar Trafikverket.

Annonser

11 thoughts on “Nytt körordersystem 2014

 1. Tar du inte ut ordern från ett web-gränssnitt redan?
  Det går redan idag att ta ut körorder på läsplatta och mobiltelefon. Arriva kör med detta sedan någon månad tillbaka. Det krävs alltså inte att man skriver ut ordern för att vara aktiverad i systemet.

 2. Det här med att ta ut körorder på läsplatta är verkligen inte smidigt, men det går om man är lite kreativ. Antingen surfar man in och tar en skärmdump, eller så tar man ut den på datorn, skriver ut som pdf och lägger i Dropbox. Jag har använt mig av båda.

 3. Som sagt så använder vi på Arriva redan läsplatta (Samsung) sedan ett tag tillbaka och det går väldigt smidigt. Vi har automatisk inloggning till trafikverkets körorder sida så det är bara att öppna den länken och när tågnumret är nedskrivet sparar vi sidan för offlineläsning och sen är det bara att köra. Det är utmärkt när man vänder till ett nytt tågnummer eller det tillkommer hastighetsnedsättningar,då är det ju bara att ta ut nya ordrar var man än står. Finns inte någon förare på Arriva som e negativ vad jag vet.

  • Ja, detta låter ju som sagt väldigt bra! Bara för att prova så gick jag in i min relativt nya telefon och försöke logga in på körordersystemet. Men det gick inte, på grund av att webbläsaren inte var godkänd.

   • Det går bra på iPad, men den har däremot inte något sätt att spara ner webbsidan, och efter ett tag blir den inaktuell och går ej att ladda om. Det enda sättet att komma runt det är tydligen att ta en skärmdump i .jpg, vilket inte är helt optimalt.

   • Jo, jag tror att det användarmässigt helt o hållet ska bli ett pc-baserat system. Idag är det ju i grund och botten stordatorbaserat och en plattform som gör att det är möjligt att ta ut via webben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s