Amanda kan vända åter

I torsdags lämnade biogaståget Amanda Kristianstad. Igår ankom hon åter till Sveg efter sitt besök i Skåne. Bloggens alldeles egna korrespondent i Mora rapporterar att vagnen rullade förbi i fredags morse. Som vanligt var hon på alerten och knäppte en bild med mobilkameran. Från början fanns det planer på att Y1an skulle lämnas kvar här nere i söder. De planerna är fortfarande inte skrotade. Inblandade parter hade dock underskattat den byråkratiska gången med alla tillstånd och allt pappersarbete. Så därför rullade Y1 1334 tillbaka norrut i torsdags. Såväl Skånetrafiken som Region Skåne och Kristianstads kommun blev heltända på vagnen under körningen till Åhus och Nymölla i onsdags. De ser ett användningsområde för Amanda och kommer att träffas för att diskutera frågan vidare. Museiföreningen ÖSJ har i princip löst problemet med framtida lokal till Amanda.

Annonser

5 thoughts on “Amanda kan vända åter

  1. Då kanske man kan hoppas att Y1:an används som en del av pågatågstrafiken med körning Åhus-Kristianstad och omvänt?

  2. Att skriva att ÖSJ i princip har löst frågan är lite att ta i. Efter lite mejlkontakt med våran ordföranden Mikael A så vill vi i ÖSJ kommentera ditt blogginlägg med följande!
    ”Som jag meddelat div. administratörer och politiker har vi MÖJLIGHET, att kunna lösa plats om vi tex kan transportera renoveringsmateriel till Hässleholm och lokstallet där, där det finns plats som jag kollat. ÖSJ har inte för avsikt att bekosta inhysningen av Amanda, detta är något som måste diskuteras med alla intressenter i ärendet. Det är säkert inte gratis att husa saker i Hässleholm. Blir det något av detta så blir ÖSJ bara en kugge i spelet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s