Fler X31 på Bohusbanan

Uddevalla blir snart något av litet ett X31-mecka. Redan idag står två X31or uppställda på bangården. Det handlar om SJ-vagnarna 4332 och 4334, som numera disponeras av Västtrafik. Förutom dessa båda enheter så hyr länstrafikbolaget sedan tidigare in tre andra Öresundståg, 4401, 4402 och 4403. De tre vagnarna har tidigare fungerat som reservfordon, men nu kommer dessa tre, plus SJ-vagnarna, att börja användas i betydligt högre utsträckning. Fyra av fem är tursatta. Den femte vagnen blir reserv.

Framför allt är det på Bohusbanan mellan Göteborg och Uddevalla som tågsätten kommer att rulla, under högtrafiken måndag-fredag. Två tågpar kommer också att gå Uddevalla-Trollhättan-Göteborg med X31. Tidigare har Öresundstågen använts i trafiken till Vänersborg, men så blir inte fallet nu.

X31 på Bohusbanan är långt ifrån något nyhet. Resenärerna längs denna sträcka har under det senaste året vant sej vid att det då och då dyker upp ett Öresundståg istället för en Regina. Jag har själv kört de så kallade elefantrövarna till Uddevalla vid flera tillfällen. Det är trevlig körning. En liten önskan från mej som lokförare är att ansvariga beslutfattare satsar på en uppdatering av informationssystemet. Det vore bra om Västtrafiks tidtabeller fanns inlagda, och inte bara Öresundstågens. Tyvärr, om man kan säga så i detta sammanhang, så har jag gjort mitt sista arbetspass för SJ Götalandståg. Nu blir det kollegorna som får ta vid istället.

Annonser

2 thoughts on “Fler X31 på Bohusbanan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s