En vanlig dag

Onsdagarna betyder personalbyte. A-laget (det är vi, alltså) åker hem från Göteborg. Fyra andra kollegor (däribland Den Vimsige) anländer för att jobba den kommande veckan. Så har det hållit på i nästan ett år nu. Vi har till och med lärt känna tjejerna i hotellreceptionen. ”Då syns vi om en vecka, ha en trevlig ledighet” brukar de säga när vi lämnar in våra nyckelkort. En av dem hälsade till och med på mej på stan när jag åkte spårvagn häromdagen. En annan av tjejerna brukar sticka till mej en kvällstidning i smyg då och då. Det är väl förmåner man får som trogen kund, antar jag. Nu har jag bara ett arbetspass kvar att jobba i Göteborg innan jag börjar på mitt nya jobb. Pendeltågskörningen ska bli skön att slippa. Men det fina hotellet och den trevliga personalen kommer jag nog att sakna.

I natt slutade jag min tjänstgöring redan vid ett-tiden. Tyvärr hade sista Öresundståget söderut redan avgått, så det blev till att krypa ned mellan lakanen istället för att åka hem. Sedan var frågan om jag skulle skynda mej hem med 5.42-tåget eller sova ut, äta en god frukost och åka 9.42. Det fick bli alternativ 2. Fyra timmar senare klev jag innanför dörren, satte ifrån mej väskan och åkte och hämtade killarna och Alice.

På kvällen blev det en timmes innebandyspel med Bosse och gänget. Nu sitter jag som vanligt i soffan och försöker få ihop nåt intressant till bloggen. Det går inget vidare, känner jag. Men nu vet ni i alla fall hur en helt vanlig dag brukar se ut när jag kommer hem efter en arbetsvecka.

5 thoughts on “En vanlig dag

 1. Hemma i Bollnäs är A-laget detsamma som ett gäng gubbar som sitter på parkbänken och förtär starka drycker. Jag och Den Vimsige undrar om det alltså förhåller sig så med er?

  /norrlänningen ikke A-lagare

  • Enligt Wikipedia betyder A-laget ”det bästa laget”. Så även i detta fall. Det har ingenting med alkohol att göra. I så fall vore B-laget ett överlägset A-lag.

   • Och Wikipedia är ju känt som ett heltäckande uppslagsverk? I folkmun på gator och torg är A-laget, eller A-lagarna mer antaget som fyllegubbar.
    Sen dom som måste framhäva sin egen förträfflighet är aldrig dom som är på toppen. ”Den Vimsige” undra föresten hur många lok du har typitbildning på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s