Jag vill se en galen Bendelin

Jag sa det till Kära hustrun redan i våras. Det här kommer aldrig att hålla. Gynge, Fasth och Rosén (tvi, tvi, tvi!) vinkade farväl. Det var inte bra. Men vad värre var: Roger Melin lämnade sin plats i båset till en man vid namn Per-Erik Johnsson. En första klassens bonnläpp. En flummig värmlänning. Okej, karln har hyfsade meriter, men han passar inte in i AIK. Vi är Gnaget. Stolta. Tuffa. Överlägsna. Perra, som egentligen är brandman, hör inte hemma i storstan. Han ska släcka bränder och träna Grums på halvtid.

Nu är detta i första hand en lokförarblogg och jag vet att varje gång jag skriver om mitt älskade AIK så slutar ytterligare några personer att besöka den här sidan. Men det är smällar man får ta. Sanningen måste fram. Dessutom lär det nog trilla in ett och annat, mer järnvägsrelaterat inlägg, på den här bloggen senare idag.

Det gör ont att se Gnaget göra bort sej i Elitserien. Till skillnad från min lokförarkollega och favoritbloggare Prozac – som ni för övrigt hittar här http://aikhockey.wordpress.com/ – får jag nöja mej med att se matcherna på TV. Men det är illa nog. Det saknas mycket i laget. Det ser vem som helst. Det som stör mej allra mest är mannen i båset. Tränaren får inte ut nånting av Big Dick och de andra. Vi var en match från SM-final i våras. Sportchefen siktar på topp fyra och SM-guld den här säsongen. Hovet borde koka som bara Hovet kan koka. Istället står en sömning figur i båset och ser ointresserad ut under långa perioder. Ibland ryter han visserligen till. Men orden når inte fram. Perra har ingen pondus.

Jag ger honom fyra matcher till. Enda anledningen att han får så lång tid på sej är att jag hyser det största förtroende för mannen som värvade honom: Anders Gozzi. Om Gozzi tror på Perra så lovar jag också att göra det. Åtminstone i några veckor till. Sen måste det till en förändring. Jag vill se nån som kan väcka laget, hockeyn och fansen. Som en galen Bendelin som jagar domaren på isen. Den typen. Vad gör han nuförtiden förresten? Eller en Per Bäckman som i raseri sliter till sej en klubba och dunkar den hysteriskt i plexiglaset bakom båset? Det är sånt jag vill se! Give it to me!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s