Utbildning erbjuds i norr

Green Cargo startar en egen lokförutbildning i Kiruna. Senaste gången man utbildade lokförare i gruvstaden var 2007. Sedan dess har rekryteringen skett via så kallade YH-utbildningar (gamla KY). Men nu räcker antalet lokförare inte till. Green Cargo står inför ett massivt personalbehov i norr. Det är framförallt den växande gruvnäringen som är anledningen till det.

Green Cargo erbjuder nu fast anställning med betald utbildning, läser jag på företagets hemsida. Tidigare har även SJ gjort liknande punktinsatser. I SJs fall har företaget krävt att den utbildade stannar i företaget i ett visst antal år. Några sådana krav ser jag inte i Green Cargos annons. Däremot riktar man sej till sökande som har ”förankring i Kiruna med omnejd”.

Annonser

5 thoughts on “Utbildning erbjuds i norr

  1. Dessa utbildningar där man får betalt under tiden man går har verkligen undvikit mig.. Aja, jag får iaf CSN-bidrag på cirka 3k 🙂 Inte fy skam de inte!

  2. Jaha, nu ”duger inte” vi KY/YH-ingar längre.. Det är så många som går ut YH årligen så det behövs väl egentligen inte utbildas internt? Är det för att det är Kiruna det gäller tro? fniss*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s