Inlandsbanan finns igen

Helgtågen på Inlandsbanan finns nu med hos både SJ och Resplus. Det glädjer mej. För två veckor sedan ondgjorde jag mej i det här inlägget https://lokforaren.wordpress.com/2012/08/25/ar-inlandsbanan-bortglomd/ över det faktum att Inlandsbanan verkade ha glömts bort. Nu får man äntligen upp dessa tåg när man söker på resor mellan till exempel Mora och Östersund. Till och med i Jämtlands länstrafiks sökmotor finns de med. Visserligen måste man själv kryssa i att man vill åka tåg, men ändå. En glädjande utveckling.

Förutom dessa helgtåg, som kommer att rulla fredag-söndag, blir det denna vinter premiär för det så kallade Snötåget till Vemdalen. Inlandsbanan räknar med 10.000 resenärer under de 18 veckorna som tåget kommer att gå. Förbindelsen kommer att bestå i ett nattåg som går sträckan Malmö-Göteborg-Mora-Röjan. Därifrån blir det buss i några kilometer till Vemdalen. En Y1a kommer under dessa 18 veckor att dagligen rulla Östersund-Mora-Östersund med anslutning till Stockholmstågen.

Lägger man sedan till all den planerade godstrafiken som är på gång, så kan man verkligen tala om ett uppsving för Inlandsbanan. Hoppas bara att alla planer blir verklighet.

Annonser

One thought on “Inlandsbanan finns igen

  1. Nja, egentligen är det väl inte premiär för snötåget i år utan det hade egentligen premiär redan förra året men med bara en enda tur… men visst, i år blir det premiär för den kraftiga utökningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s