SJ släpper lös sin ”nya” X12

I nästa vecka – drygt en månad senare än beräknat – kommer troligtvis den första av fyra totalrenoverade X12or ut i trafik, meddelar SJ. Vagnen kommer att rulla i Mälardalen i UVEN-trafiken och på sträckan Eskilstuna-Arboga. Igår såg jag bilder på den nylackerade X12an och kunde bara konstatera att den blir sjukt snygg! Bilderna skulle egentligen inte bli officiella förrän på måndag, men nu – mitt i natten – ser jag att SJ redan gått ut med dem. Så då gör jag det också.

Den sista av SJs fyra X12or ska vara färdigrenoverad i början av 2013. Förutom dessa fyra vagnar, hyr SJ ytterligare tre. Bolaget vill att även dessa vagnar fräschas upp, på ett liknade sätt som man gjort med sina egna. Dessa tre vagnar är dock till salu, och enligt en skribent i Postvagnen, som brukar ha rätt i det han skriver, finns en tänkbar köpare i Mälardalstrafiken.

Annonser

4 thoughts on “SJ släpper lös sin ”nya” X12

  1. Snyggt, även om jag hade hoppats på svart. Dock är det interiören som är den riktigt stora förändringen. Tågen var rätt hemska att åka med tidigare, men nu har de blivit riktigt snygga och fått samma säten som SJ 2000. Klockrent! Kanske är det för mycket att hoppas att de har fått AC, men det vore ett rejält lyft det med (det gick ju på Skånetrafikens X11).
    http://www.postvagnen.com/forum/index.php?id=639434

  2. Ping: SJ släpper lös sin “nya” X12 | I huvudet på en lokförare | Tågpendlarns journal | Scoop.it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s