Lokförare vs TV-kändis 1-0

Meningen var att vi skulle åka tåg på Böda skogsjärnväg. Man får liksom försöka hålla nörderiet vid liv, även under semestern. Vi svängde in på den lilla grusvägen och såg banan och tåget. Det var fullsatt. Till sista plats. Dessutom var det bara två minuter kvar till avgång, så vi bestämde oss för att åka tåg en annan gång.

Istället hamnade vi på en gocart-bana. Det blev succé. Storebror vann sitt lopp och rev till och med ned applåder bland de andra föräldrarna. När han skulle köra in i depån höll han gasen i botten. Funktionärerna såg förskräckta ut. Precis som jag. Vi förväntade oss en dunderkrasch in i däcken och skyddsräckena. Men nej då. Storebror tvärnitade, med skrikande däck, och stannade på exakt rätt ställe. Jag hörde hur de andra föräldrarna viskade för sej själva när de klappade i sina händer: ”Ojojoj, den killen kan köra gocart!”

Några lopp senare var det pappa och lillebrors tur att krypa ned i en bil med plats för två. En sån har jag för övrigt aldrig sett tidigare. Det visade sej att Laila Bagge skulle tävla i samma lopp. Henne skulle vi bara inte förlora mot. Den saken var klar. Men starten blev orättvis. Funktionärerna startade hennes motor före vår och skickade iväg TV-kändisen säkert tio sekunder före mej och lillebror.

Vikten brukar spela stor roll i sammanhang som dessa. Jag och lillebror måste ha vägt dubbel så mycket som den där Bagge. Men vi gav oss inte. Lillebror tyckte det gick lite fort på raksträckorna men ville inte att vi skulle sakta ned. Det värkte i händerna. Ratten var synnerligen trög. Vi tog in på Laila Bagge tack vare en bättre kurvteknik. Hon såg ändå ut att hålla undan. Men så, på sista varvet, kom ett ödesdigert misstag. Hon sladdade till och tappade fart. Lokföraren var före och höll undan in i mål. Yeees, vilken stor seger!

Lillebror och jag gjorde high-five. Kära hustrun och storebror applåderade. Alice skällde. Det var en lyckad dag. På parkeringen insåg jag dessutom att jag har en snyggare bil än Laila Bagge. Och det är ju trots allt det som livet handlar om: snyggast bil vinner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s