Kustbanan invigs i smyg

Söndagen den 19 augusti återinvigs Blekinge Kustbana. Då står den nya driftplatsen Ångsågsmossen, öster om Karlshamn, klar. Men banan kommer att smyginvigas redan på lördagen, då det kommer att gå ett tåg (eller spärrfärd) Karlshamn-Karlskrona. Anledningen är förstås att det måste finnas en vagn på plats i Karlskrona på söndagsmorgonen. Tåg 11143 med den nya avgångstiden 07.48 blir det första tåget att lämna Karlskrona på ett halvår.

Ångsågsmossens driftplats kommer att användas för tågmöte första gången vid 13.30-tiden, när tåg 11140 möter tåg 11173. Även Nättrabys gamla sidospår kommer åter till heders. Spåret har visserligen används då och då vid kraftiga tågförseningar, men nu blir det tågmöte i Nättraby i princip varje timme.

En som blir glad över öppnandet av BKB är allas vår vän och charmör Den Vimsige. Nu slipper han sätta sej på snigelbussen när han ska iväg och jobba. Kära hustrun pendlar också. Men för henne spelar det mindre roll. Hon tycker det fungerat bra med bussersättningen. Det gör nog de flesta, om vi ska vara ärliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s