Inställt

Svenska friluftteaterns friluftspjäs Jeppe på berget är i afton inställd på grund av att det inte fanns en Jeppe på berget. Visans vänners visafton i afton är i afton inställd på grund av att Visans vänner har blivit ovänner. Maten på restaurang Kometen är i afton inställd i köket. Så skaldade Galenskaparna en gång i tiden. Det enda som inte är inställt är den här bloggen, men sån skit är det väl ändå ingen som vill läsa, så den kunde lika gärna ha varit inställd den också. Så skaldade Galenskaparna inte. Men nästan.

Inställt var alltså ordet för dagen. Det är mycket som varit inställt den här helgen. Humöret. Midsommarvädret. Alices förmåga att lyda de enklaste kommandon. Varför blir det så ibland? Just nu känns det bara som om jag vill gå och dra nåt gammalt över mej, sova i 20 timmar och förhoppningsvis vakna som en ny människa.

Helgens arbete har annars gått i lugnets tecken. Hann till och med fira lite midsommar med kära hustrun och den där byrackan. Slutade redan på förmiddagen i torsdags och började sen inte förrän klockan 21 på midsommarafton. Jag hade natten på pendeltågen i Göteborg. Folk skötte sej som de skulle och samtliga åtta tåg som jag körde avgick och ankom i rätt tid. Den gode Frank hade bommat igen sin korvkiosk redan 19.30, så det blev lite kris med maten. Två apelsiner och nödprovianten i väskan (nötter) löste det lilla problemet.

Klockan var halv fem på morgonen när tjänstetåget från Alingsås rullade in på spår 2. En trött och tvär lokförare smällde igen dörren, gick de 173 stegen till hotellet och somnade som en stock. Förhoppningen var att nästa dag skulle bli bättre än den som nyss gick. Så blev det inte. Trots ett trevligt besök hos Stinsen och hans familj. Nu tar vi nya tag. Nu kan det inte bli värre.

Förresten. Vill ni se Galenskaparnas nummer ”I afton inställt” så kan ni göra det här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s