Jag är skeptisk

I vår lilla lokförarvärld är allt självklart. Men för den stora allmänheten kan även de minsta bagateller te sej totalt obegripeliga. På kort tid har jag nu fått två frågor från upprörda resenärer. ”Varför kör ni omkring med helljus mitt på dagen?” ”Varför håller ni inte 50 när det är tätbebyggt område?” Svaren är ju ganska givna. Men det ger ändå en liten bild av hur folk ser på tåg och järnvägar. Tåget är som en buss eller en lastbil, järnvägen är som en väg.

Tyvärr verkar även de som ska föreställa insatta många gånger göra samma jämförelse. En riksdagsledamot kom en gång fram till mej i hytten på Kustpilen och frågade, lite lätt irriterat: ”Alltså, varför ska det här med tåg vara så märkvärdigt? Ta bara avgångstiderna. Det är 21.47 och 12.14 och 17.21. Varför inte 21.45, 12.15 och 17.20?”

Min bror föreslog en gång att man kunde asfaltera alla järnvägar och sätta vanliga däck på tågen. Då skulle man slippa allt trassel med kontaktledningar och växlar som krånglar. Ja, det var ju också en idé. Bror skämtade bara. Det förstod alla som lyssnade. Men jag väntar bara på att den idén ska dyka upp i Sveriges Riksdag. Som ni förstår är jag lite skeptisk till denna församling.

2 thoughts on “Jag är skeptisk

  1. Läser din blogg regelbundet och måste nu skriva en lite kommentar.

    Sedan jag kommit in i denna ”egna” värld så har jag fått massa konstiga frågor jag med.
    Den tokigaste är nog ”varför har inte tåget ratt?”

    Ser fram emot flera bra inlägg från dig och hoppas även själv på att få jobb framöver. (ser just nu dystert ut i Skåne för min del)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s