Branschens okända nav

Don´t mess with the crazy people. Nej, det ska man inte. Och inte med en personalfördelare heller. Är det nån person som kan göra tillvaron god och trivsam så är det personalfördelaren. Och tvärtom, för den delen. Jag har kollegor som råkat ut för det. Men oftast har de sej själva att skylla.

Personalfördelaren är det okända navet som får tågen att rulla i hela detta avlånga land. Inte okänd för oss som jobbar på tågen, men kanske för den stora allmänheten. Personalfördelaren bestämmer nämligen vem som ska göra vad. Hon – eller han – får 40 personer att göra 50 mans jobb. Beviljar ledigheter, flyttar fridagar och fixar hotell. Är det nån person som du INTE ska komma på kant med, så är det personalfördelaren. Då är det kört. God natt. Ridå.

Tack och lov har järnvägsföretagen insett värdet av denne person. På samtliga ställen där jag arbetat har personalfördelaren varit en riktig klippa. Så är det nu också. Just för tillfället har jag inte så mycket kontakt med personalfördelaren på Tågtjänst, där jag ju faktiskt är anställd. Vi är som bekant några stycken lokförare som är uthyrda till SJ, så det är deras personalfördelare som lägger ut våra turer.

Långtidsplaneraren vet att jag gärna kör på sträckorna runt Borås. Gamla hederliga banor med tågklarerare, plåtstinsar och skarvspår. Och vad ser jag i månadsutlägget för juli? Boråsturer hela månaden. Man tackar! Jag lovar att vara snäll i fortsättningen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s