Sista dagen som dansk

Igår var sista dagen som dansk. Idag tillhör man åter ”de svenske”. DSB Väst lämnar som bekant över ruljansen till SJ i Göteborg. Idag ska jag för första gången på ganska många år köra tåg för SJ igen. ”Tillbaka till fadershuset” som nån uttryckte det. Jag tycker det känns bra. Jag har alltid gillat SJ.

Om gårdagen finns inte så mycket att säga. Jag körde till Vänersborg två vändor med en X31, detta under av dansk kvalitet. Jag vet inte vad som händer med dessa vagnar idag, men jag kan konstatera att mina turer under resten av maj enbart består av X11-körning.

Igår hade DSB dukat upp med tårta i personalrummet. Lite märkligt kändes det. Firade de att de äntligen slipper undan trafiken? Nåväl, personalen lät sej väl smaka av bakverken. Jag lyckades hålla mej undan frestelsen. Det fick bli en extra kopp kaffe istället.

Från dansk till svensk, var det. Och snart sitter man förhoppningsvis på ett norskt tåg igen. Det är trots allt där jag trivs som allra bäst, hos Cargonet. Riktiga lok och långa, tunga tåg. Det är mumma det. Men fram till dess kämpar vi på och ger järnet med pendeltågen. Det gäller att vara professionell i alla situationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s