Dramatik i skogen

Tåg 3833 lämnade Herrljunga i tid. En kilometer senare började det rytmiska dunket av skarvspår. I Ljung vällde folk på. Det var tre personer. Men lika många klev av, så de behövde inte trängas. I Mollaryd och Torpåkra hamnade som vanligt den ena dörren på X14 utanför mjölkpallen i trä. Tågvärden gjorde ett föredömligt utrop på korrekt dialekt och rekommenderade avstigande att kliva av i den främre delen av tåget.

Resan gick som på räls. Det var först i Borgstena som det blev dramatik. En äldre gentleman klev av tåget. Vi började rulla. Tågvärden fick en föraning om vad som var på väg att hända. Hon slängde ett öga i backspegeln och fick se hur mannen stod på öronen på en grässlänt. Stopp i maskin! Pensionären låg orörlig kvar på marken. Vi fick springa ut för att se hur det gick med den stackaren. Jodå, han var vid liv. Och inte värre däran än att vi kunde hjälpa honom upp på benen igen.

Vi blev några minuter försenade från Borgstena, så jag ansåg det vara en god idé att meddela det inträffade till tågklareraren i Fristad. Där skulle vi ju dessutom möta ett annat tåg. Jag ringde. ”Tkl Fristad”. Ja hej, detta är föraren på 3833… ”Hej Jonas”. Jag kom av mej. Hur visste hon vad jag heter? Själv är jag inte bekant med några tågklarerare i den här delen av landet. Några barn på bygden har jag inte heller, vad jag vet. Det var besynnerligt. Jag förklarade mitt ärende. Någon klarhet i namnfrågan fick jag aldrig.

En annan tågklarerare klev på tåget. Hon hade hunden med sej och skulle till Kinna. Nåt kaffe i Borås hanns det inte med denna gång. Det fick vänta till Varberg. Trevlig tjänstgöring, detta. Familjärt på nåt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s