Seg dag och fula tåg

Idag står det verkligen stilla i huvudet. Hela dagen har varit seg. Kom i säng vid ett-tiden i natt efter några härliga pendeltågsvängar till Kungsbacka, vakade vid nio och åt den sedvanliga hotellfrukosten. Sen somnade jag igen, trot eller ej. Masade mej åter ur bingen vid halvtvå för att äta lunch med en kollega.

Några idéer till bloggande hade så långt inte dykt upp i skallen. Kollegan och jag tog en promenad runt centralen och fick syn på en X40-motorvagn. De är verkligen fula! Framifrån ser de kanske inte så illa ut. Men annars… Fönster, dörrar och luckor sitter utslängda lite hur som helst längs vagnsidorna. Taket går upp och ned. Det verkar inte finnas några krav på hur tåg ser ut nuförtiden. Bara de är funktionella så är det bra. Och det är klart, innerst inne så förstår ju jag också att det kanske finns poänger med ett sånt resonemang. Men lite synd är det.

Det var där, på centralen, som jag fick idén: jag ska göra en gammal hederlig lista. De brukar vara populära. Det var dessutom länge sen som jag publicerade en lista här i bloggen. Jag ska rangordna alla järnvägsfordon som jag har utbildning på, efter hur fula de är. Men det får bli imorgon det. Nu är det snart dags att kasta sej ut i verkligheten. Idag och ikväll är det åter ren pendeltågskörning som gäller. Imorgon har jag fått en tur i Borås. Det ska bli trevligt med lite körning på de så kallade tam-sträckorna igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s