En fruktansvärd upplevelse

Att bo i närheten av järnvägen har sin fördelar. Det berättade jag om häromdagen. Åtminstone om man är en tågnörd som jag. Men det är inte alltid så roligt. Idag fick jag veta att Alices kompis Atlas tyvärr inte längre finns bland oss. Atlas sprang rakt ut framför tåget. Han skulle hem till Ebbe, en annan kompis som bor på andra sidan järnvägen. Han blev nog helt paralyserad när tåget kom. Lokföraren hade inte en chans att stanna.

Atlas och Alice var grannar. Alice brukade rymma hem till Atlas och sen gav de två sej iväg på hemliga äventyr. Den gamle gubben och den unga fröken. Ett radarpar. Var de höll hus eller vad de hade för sej vet ingen. Efter en timme brukade de komma tillbaka. Glada, svansviftande och totalt genomskitiga av lera.

Jag har själv kört ihjäl två hundar, och Gudarna ska veta att det är en fruktansvärd upplevelse. När jag nu tänker efter så är det nog bland det värsta jag varit med om som lokförare, rent känslomässigt. Det beror förstås på att jag själv älskar hundar.

Jag tänker inte berätta några detaljer om hur de två olika olyckorna gick till. Jag kan avslöja så mycket att den ena inträffade i Pålsjöskog i Helsingborg, den andra i Karpalund utanför Kristianstad. Båda gångerna blev jag helt gråtfärdig. Jag hade dessutom svårt att sova flera nätter efteråt. Så jag förstår verkligen hur stackars Atlas baneman känner sej.

3 thoughts on “En fruktansvärd upplevelse

  1. Vet inte alls hur det känns som förare, men vet hur det känns att mista sin hund på ett sådant sätt.
    Min och min systers hund blev ihjälkörda av en lastbil i lördags, det var den hemskaste syn jag sett, att se min Miki sådär. Nästan halv, bara skinnet som höll ihop henne. Blod överallt, och mina händer täckt i hennes blod.

    Lastbilschauffören var inte kvar på platsen fastän vi var där ca 20min efter händelsen. Jag hoppas att det inte tar alltför mycket på honom/henne, jag önskar att man visste vem det var så man kunde höra av sig och be honom/henne att inte lägga på sig skulden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s