En stor dag

Detta är en stor dag för svensk ishockey. Äntligen slipper vi Djurgårdens IF i elitserien. Jag kan knappt tro att det är sant. Det som som gör det hela ännu mer osannolikt är att det är en gammal Goisare (en Mörrumsspelare, alltså) som sätter spiken i ap-kistan. Jens Bergenström skjuter 2-0 för Leksand och skickar den där Charles (det måste väl ändå vara landets mest misslyckade tränare?) till ett liv i evig skam.

Jens Bergenström dök upp i Mörrum inför säsongen 2000/2001. Då var han ingen stjärna och hade det svårt att hävda sej i allsvenskan. Men han kämpade på. Tre år senare var han en av seriens bästa poängplockare, med 31 mål och 21 målgivande passningar. Man kan säga att det var i Mörrum han la grunden till sina framgångar. Det glädjer mej oerhört en dag som denna.

Jens Bergenström var en av stjärnorna i det bästa hockeylag som en blekingeklubb nånsin ställt på benen. Mörrum vann allsvenskan (ja, faktiskt!) våren 2003 och kvalade till elitserien. Men det var då det. Numera har länets bästa lag fjantiga namn som KHK, Olofström och KRIF. Ja, detta Olofström kan till och med gå upp i allsvenskan i år. Olofström-Apa i en hall med läktare på enbart ena sidan kan bli verklighet till hösten. Du får ursäkta mej, Challe, men jag kan knappt hålla mej för skratt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s