Blå blev gul – kul!

Sven var väldigt blå. Inte politiskt sett. Utan fotbollsmässigt. Han var lokförare och höll på Malmö FF. Det fanns inget annat i hans liv. Han såg alla hemmamatcher. Tog ledig för att kunna åka på bortamatcherna. Låg sömnlös efter en förlust. Hans bror var likadan.

En gång blev Sven inlagd på sjukhus. Det var nåt han skulle operera. Inget allvarligt, men ändå tillräckligt komplicerat för att han skulle tvingas bli kvar på sjukhuset en dryg vecka. Sven bad sin bror ta in posten under tiden han själv inte var hemma.

På SJ i Malmö såg förstås kollegorna chansen att skoja lite. De ringde till IFK Malmö – de värsta och bittraste rivalerna till MFF – och skrev in Sven som medlem. Hans bror kom som vanligt dagen efter för att plocka in posten. Och upptäckte till sin stora fasa ett kuvert med IFK Malmös logotyp, adresserat till sin bror.

Han kunde inte låta bli att öppna kuvertet. Han plockade upp medlemskortet och läste i brevet: ”Bäste Sven, välkommen till oss i IFK Malmö…”

Svens bror satte sej chockad ned. Tog sej för pannan. Det kom en tår.

”Fan, brorsan ljög. Det var alltså nåt allvarligt fel på honom ändå. Jag får skynda mej upp på lasarettet så jag hinner träffa honom åtminstone en gång till…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s