Ingen bra start

Ursäkta om jag tjatar om den här avstängningen av Blekinge Kustbana. Idag var första dagen utan tåg mellan Karlshamn och Karlskrona. Det var buss som gällde för resenärerna. Men det hela var synnerligen illa organiserat, rapporterar ett ögonvittne som vill vara anonym. Kära hustr…förlåt, den anonyme…rapporterar att total kaos rådde idag på morgonen. När den väl dök upp fanns inte plats till alla som ville åka med direktbussen till Karlskrona. Däremot gick det bra att få plats på snigelbussarna, de som kör inom Ronneby och Bräkne-Hoby. Men de hade tyvärr redan avgått… Nån hade räknat fel. Den stackars chauffören berättade att han inte kunde förstå hur det kunde bli så här. De som hade tränat så mycket.

Den största skandalen inträffade dock igår kväll. De tre sista tågen var inställda mellan Blekinges två största städer. Av förklarlig anledning. Tågsätten hade liksom blivit fast i Karlskrona annars. Men detta hade Blekingetrafiken helt missat. Det kom inga bussar överhuvudtaget! Så där stod folk en söndagskväll och visste inte vad de skulle ta sej till.

Det är märkligt att det kan bli en sån här cirkus. Senast banan var avstängd, 2005-2007, fungerade bussersättningstrafiken mycket bra. Det lokala länstrafikbolaget borde ha vanan inne, så att säga. Men vi ska väl inte måla fan på väggen ännu. Vi ger det en vecka. Under den tiden lovar jag att ni ska få slippa läsa mer om BKB här på bloggen.

6 tankar på “Ingen bra start

 1. Då frågar sig vän av viss ordning vem som körde tågen som inte gick 2005-2007 och vem som kör tågen som inte går 2012?

  • Haha, jag förstår att frågan är rent retorisk, Ulf. SJ ”körde” ju de inställda tågen 2005-2007, idag är det Veoila, som du vet. Men jag undrar hur mycket själva operatörerna är inblandade i ersättningstrafiken? Är det inte länstrafikbolagen som helt organiserar detta? Då som nu?

   • Bra fråga.
    I Västsverige brukar ertsättningstrafik i samband med kortare och oplanerade trafikavbrott organiseras av tågtrafikföretaget medan ersättningstrafiken i samband med längre och planerade trafikavbrott organiseras av länstrafikbolaget.

 2. Det var inte SJ som hade hand om ersättningstrafiken 2005-2007 utan den låg i Blekingetrafikens händer. Trafiken upphandlades och det var Bergkvarabuss som vann upphandlingen. Samma företag kör även denna ersättningstrafik.

   • Nja, den var inte riktigt helt i länstrafikens händer 2005-2007…dock däremot ut mot kund räknades det som så….
    (Det är mycket som händer bakom ”kulisserna”….)
    SJ släppte inte ansvaret helt förrän vi tappade trafiken till DSBFirst.
    Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s