Så blir nya tidtabellen

Igår berättade bloggen om det märkliga faktum att tiominutersuppehållen i Karlshamn förefaller bli kvar även efter avstängningen och byggandet av Ångsågsmossens mötesstation. Tack vare utomordentliga kontakter kan vi idag lugna alla upprörda resenärer på Blekinge Kustbana. Det vill säga min egen kära hustru. Det kommer en ny, slimmad tidtabell i augusti. Ja, vi kan till och med avslöja hur förslaget till ny tidtabell kommer att se ut. Trots att Trafikverket ännu knappt hunnit få den på sitt bord.

Avgångs- och ankomsttiderna i Kristianstad blir förstås de samma som idag. Det är först i Karlshamn de stora förändringarna börjar. Ny avgångstid därifrån blir på minuttal 22 och ankomsttiden till Karlskrona .12. För tåg till Malmö gäller avgångstiden .47 från Karlskrona och .37 från Karlshamn.

Tågmötena flyttas därmed till Nättraby och nybyggda Ångsågsmossen. Den totala restiden Karlskrona-Malmö minskas till två timmar och 42 minuter. Därmed återstår egentligen bara ett frågetecken att räta ut:

Var i hela friden kommer namnet Ångsågsmossen ifrån?!

5 tankar på “Så blir nya tidtabellen

  1. Ångsågsmossen är ett namn som presenterade av konsulten som gjorde utredningen för att skilja läget från de två andra alternativen. Han hade hittat namnet i närheten på en karta. Från början gick stationen under arbetsnamnet Åryd men det gick inte för sig eftersom Åryd skulle återuppbyggas på kust till kustbanan, så då blev det Ångsågsmossen istället.

    /Magnus

      • Det bör dock tilläggas att alternativen man hade var 3 stycken, alternativ 1 som fick namnet Svarta sjö, alternativ 2 Ångsågsmossen samt alternativ 3 i Märserum. Man beslutade sig för att alternativ 1 var absolut bäst MEN man beslutade sig också för att det alternativet skulle få namnet Ångsågsmossen. Så Ångsågsmossen är alltså inte samma sak som alternativ 2. Mycket krångligt men så är det i alla fall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s