Inte en siffra rätt

…åtminstone inte i den motorvagn som jag skulle klargöra igår morse. ”48.43.25” stod det i displayen till felindikeringssystemet. Som för övrigt förkortas Fisen. Det kanske nån tycker är roligt. Tittade ned på min egen klocka: 03.55.40. Inte ett rätt, alltså. Tack och lov kan lokföraren själv justera tiden i en X11. Det går inte att göra i alla fordon. Inte i X31, till exempel. Såna avancerade ingrepp måste göras i verkstan. Av behörig personal.

En annan gång klargjorde jag också en X11. Fast den gången var det inte i Göteborg, utan i Skåne. Även den gången fick jag rätta till tiden. Några minuter senare skulle tåget avgå mot Åstorp. Jag rullade iväg, ut från Knutpunkten. Då ringde tågklareraren och undrade om jag hade fel på klockan. Jag sa att jag precis ringt fröken ur och ställt klockan efter henne. Ändå hade jag avgått tre minuter före tiden. Vilket mysterium.

Efter vissa efterforskningar så visade det sej att i just den här X11an hoppade klockan alltid fram tre minuter vid 05.00 varje morgon. Kommer inte ihåg vilket nummer just den vagnen hade. Undrar om den rullar kvar i Skåne fortfarande? Kanske nån av bloggens läsare på Arriva kan svara på det?

Annons

1 tanke på “Inte en siffra rätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s