Ledig vecka?

Ibland undrar jag vilken vecka som är den lediga. Är det den vecka jag befinner mej i hemmet eller den vecka jag tillbringar på hotell i Göteborg? Idag har jag funnit svaret. Friveckan måste vara den vecka när jag kör tåg. Det är då jag vilar upp mej. Då kan jag ha sovmorgon nästan varje dag. Äta en god frukost i lugn och ro. Jag kan ta en promenad på stan och få lite tid för mej själv.

När jag är hemma är det hårda bud, ska ni veta. 6.50 ringer klockan. Storebror ska till skolan. Frukosten ska på bordet. Skolväskan packas. Sen ska hela ligan in i bilen. Killarna går bra. Det är värre med Alice. Henne får man jaga rätt på i trädgården. Det gäller att vara ute i god tid. Klockan 8.00 ringer det in. Då ska storebror vara på plats i skolan.

Den här dagen har följt samma mönster som alltid annars. Med en väsentlig skillnad: Alice har fått rabies. Eller nåt. Hon är helt galen. Det spelar ingen roll vad jag försöker sysselsätta henne med. Hon hoppar. Hon bits. Hon rymmer. Jag vet snart inte vad jag ska ta mej till med henne.

Lillebror har en kompis på besök. Det är tur att Wilmer är van vid hundar. När han och hans mamma kom blev de nämligen överfallna av en 25-kilo tung busmaskin med propeller där bak. Jag försökte hålla tillbaka henne. Men det är som att försöka stoppa tåget. (Där fick vi in en liten järnvägsanknytning också!)

Nåväl. I eftermiddag får det bli en rejäl runda i skogen. Hjälper inte det för att lugna ned Alice så vet jag inte vad jag gör. Jag får skriva in mej på ett hem. Eller så får jag ringa personalfördelaren och be om lite extrajobb. Ja, egentligen borde man kanske kalla det extravila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s