Röksignaler?

Att täckningen på mobiltelefonen kan vara lite si och så på tåg är ju inget nytt. Hur många gånger har man inte suttit och svurit över just det? Både som lokförare och som vanlig resenär. Man har funderat över varför det alltid fungerar längs vägarna men sällan några längre sträckor längs järnvägarna?

Nåväl. I min mobiltelefon är det normala förhållandet att det står ”endast nödsamtal” när den inte kan nå Telenors eget nät. Det innebär att det finns ett annat nät tillgängligt. I Norrland har jag varit med om ”ingen täckning”. Då går det inte ens att ringa nödsamtal. Men det är ju i Norrland det.

Döm därför av min förvåning när jag häromdagen fick upp just ”ingen täckning” hela vägen – järnvägen alltså – mellan Velanda och Upphärad, söder om Trollhättan. Mobilen var helt död. Noll signal. Nada. Zero. Och nu snackar vi ändå om en hyfsat tätbefolkad del av landet.

Tack och lov fungerade Mobisir, järnvägens eget mobiltelefonnät. Lägger det också av så vet jag inte vad man gör om det händer nåt. Kanske lika bra att ta med tändstickor och sur ved nästa gång man ska åt det hållet. Röksignaler måste väl ändå fungera?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s