Jag älskar denne man

Okej, detta kanske är en järnvägsblogg i första hand. Men ibland måste jag sticka emellan med lite hockey också. Känner att jag bara är tvungen att få skriva lite om allas vår gulsvarte hjälte och skyttekung Richard Gynge. Han formligen öser in mål i elitserien och hade jag bara befunnit mej på Hovet igår så hade jag mer än gärna stämt upp i Black Armys ”Gynge till landslaget”.

Gynge blir glad som en TV-puckare varje gång han gör mål. I våras höll han på att klättra över sargen och ut på läktaren av glädje när han firade AIKs sensationella slutspelsplats. Mot aporna i höstas slängde han handsken i luften och låtsades prickskjuta med klubban. Han vevar med armarna. Han går ned på knä. Han hoppar som en kråka. Det verkar komma en ny, spontan målgest för varje mål karln gör. Jag älskar sånt.

Richard Gynge för dessutom tankarna till en galen kommentator på lokalradion i Kalmar. Det finns ett underbart klipp med denna man från tiden då Gynge spelade i Nybro. Han kunde göra mål där också. Till mångas uppenbara glädje…;-)

http://www.youtube.com/watch?v=eIvvkSQQLjc

1 tanke på “Jag älskar denne man

  1. Pingback: Ett litet bloggtips så här på måndagseftermiddagen… « AIK är hockey, hockey är AIK !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s