Till minne av en skiva

Igår firade vi jul. Hela tjocka släkten kom på besök. Bror skulle absolut lyssna på dansmusik. Förklarade att jag inte visste om jag hade några såna skivor. Men till slut hittade jag en. Den väckte många minnen till liv. Egentligen är skivan Den Vimsiges. Vad den gör i min ägo har jag ingen riktig koll på. Visserligen är det jag själv som köpt skivan med Lasse Stefanz. Men jag gjorde det för att ge den till Den Vimsige.

Jag och min blivande hustru var ute och promenerade en kall vinterdag i Karlskrona. Dagen efter skulle jag och Den Vimsige ut på en veckolång turné till Norrland. Vid den lilla affären vid Saltöbron stannade vi till för att köpa tidningen. Det var första dagen i deras kampanj ”Upp till dans”. Man fick köpa en skiva billigt om man samtidigt köpte Expressen. Så vi slog till, jag och blivande hustrun. Kunde ju vara bra att ha den med sej och muta Den Vimsige med. Så att han tog alla morgonpassen.

Vi åkte till Vännäs, med Rc 2, personalvagn och 600 meter vagnar. Vi hängde av hela tåget utom fyra dubbelvagnar och fortsatte mot Piteå. I Piteå lämnade vi vagnarna och satte kurs mot Boden. Loket skulle in på verkstad. Det var visst nåt med ATCn. Vi stannade en natt. Vi köpte fikabröd till bröderna Svensson i verkstaden och hämtade ut vårt lok. Vi gav oss åter iväg ned mot Piteå. För en gång skull var hela tåget fullastat därifrån. Åtta stora containrar. Det hörde sannerligen inte till vanligheterna. Sen avgick vi mot Vännäs och så småningom tillbaka mot Göteborg. Det är konstigt hur mycket man kan minnas bara av att hitta en skiva.

Taktiken med skivan blev för övrigt en succé. Jag fick sova varenda morgon, samtidigt som Den Vimsige nästan lyssnade sönder skivan. ”Skattlösa bergen” var visst hans favorit. Själv föredrar jag ”Gammal kärlek rostar aldrig”.

1 tanke på “Till minne av en skiva

  1. Pingback: En Vännäs tur & retur, tack | I huvudet på en lokförare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s